LA NOU DE BERGUEDÀ

 

La Nou de Berguedà és un municipi de la comarca del Berguedà. Situat dins la Serrallada del Catllaràs, el poble és punt de partida d'excursions, una de les quals culmina al Sobrepuny, cim característic i visible des de bona part de Catalunya. En dies clars la seva vista abasta fins el mar mirant al sud i bona part de la serralada pirinenca.

Dues fondes permeten els visitants establir-s'hi i gaudir de l'elaborada cuina Berguedana. El Santuari marià de Lurdes de La Nou de principis del XIX és un altre dels atractius del poble. És un gran edifici de línies neoclàssiques.

Prop de La Nou, hi trobem Malanyeu, un llogaret amb vistes sobre el Pedraforca i el propi circ de Malanyeu, punt també de partida de bones excursions, algunes de curtes però interessants com la de la Font de les Travesses, emmarcada dins d'una excepcional fageda.

La Nou sorprèn aquells que la visiten, doncs està enclavat en un punt alt molt assoleiat i contràriament al què podria semblar, és un poble amb un clima agradable, fruit de la seva orientació i altura que li permet estar assoleiat bona part del dia.

Centenars de flors i plantes, milions d'arbres entre els que destaquen elas faig, pins rojos, roures, aurons i alzines, camins ben senyalitzats per a perdre-s'hi tot gaudint de la natura. Cabrirols, cèrvols, porcs senglars, esquirols i grans ramats de vaques, sense oblidar les àligues, els falcons i els xots.