Més d'una dècada desenvolupant projectes a Internet
 
A vegades el servidor no em
deixa enviar correu

< tornar a l'índex de servei tècnic

 
El nostre servidor de correu de sortida smtp.drac.com us permet enviar mails a d'altres servidors basant-se en el mètode anomenat POP-before-SMTP, que consisteix bàsicament en sol·licitar que l'usuari que s'identifiqui al servidor POP (d'entrada) ABANS de permetre-li l'enviament de missatges. Aquesta autentificació es realitza en el moment en que l'usuari es connecta al nostre servidor pop3.drac.com per comprobar si té missatges pendents de rebre a la seva bústia de correu. Aquest procediment habitualment es realitza de forma automàtica, doncs la pràctica habitual es recollir correu abans de forçar la sortida de mails pendents d'enviament.

Pot passar que us aparegui un avís del servidor smtp que diu: "Relaying denied 550 5.7.1" abans d'intentar enviar missatges, però aquest error desapareixerà identificant-vos al servidor POP, és a dir, indicant al programa de correu que comprovi si teniu correu nou al servidor d'entrada.

Quan un usuari està autoritzat per enviar mitjançant el servidor SMTP del DRAC pot fer-ho durant només un període de temps determinat, a menys que comprovi si té correu pendent de recollida de forma periòdica. Si no s'identifica al servidor de correu d'entrada durant un període determinat, l'usuari ha de tornar-se a indentificar de la manera que us hem explicat abans per tal d'enviar el seu correu.

--> Si NO voleu utilitzar el servidor smtp.drac.com (que funciona amb POP-before-SMTP) podeu utilitzar el servidor smtp2.drac.com, que és un servidor que requereix autentificació, amb les mateixes dades que teniu pel correu entrant.

NOTA pels usuaris de clients de correu Microsoft: Moltes versions d'Outlook realitzen el procés d'enviament de mails abans de la recepció. Per tant, si us apareix l'avís "Relaying denied" al client de correu, caldrà que aparteu els mails de la Safata de sortida (moveu-los a qualsevol altra carpeta, per exemple el "Borrador") forçeu el procés de recepció mitjançant el botó "Enviar y recibir", i després envieu els mails pendents obrint-los i fent clic al botó d'enviament.

* Si teniu cap dubte o problema, poseu-vos en contacte amb el departament de suport del DRAC o bé envieu un mail a suport@drac.com

novembre 2006