Més d'una dècada desenvolupant projectes a Internet
 
Qui envia correu fent-se passar per mi?

< tornar a l'índex de servei tècnic

Sovint rebem mails on el remitent som nosaltres mateixos i que nosaltres no hem enviat. Qui utilitza la nostra adreça de correu fent-se passar per nosaltres? En realitat ningú.

Imaginem que el nostre veí o veïna ens deixa una carta a la bústia i al remitent hi escriu un nom i adreça falsos. Això també pot passar amb el correu electrònic. I sovint un mail pot no provenir de qui en aparença n'és el remitent.

De fet, els spammers saben que enviar un correu on destinatari i remient son el mateix ajuda a que el correu vulneri els filtres antispam que puguin existir. El mateix passa quan el remitent és algú del nostre mateix domini, encara que sigui una adreça inventada.

Per tant, si rebem un mail on el remitent som nosaltres (o algú de la nostra empresa) i el contingut és spam (brossa) no hem d'amoinar-nos. Ningú fa ús del nostre ordinador ni del nostre client de correu electrònic per enviar mails il·lícitament.

Tot i així, si teniu dubtes seriosos de si un ordinador infectat amb algún virus o troià a casa vostra envia correu no autoritzat a l'exterior, instal·leu un bon antivirus, actualitzeu-lo, analitzeu el vostre disc dur, i feu ús també d'un bon antispyware com Spybot (és gratuit i el podeu descarregar a http://spybot.info) o contacteu amb els qui us mantenen la xarxa local o els equips i feu-los la consulta.

 

* Si teniu cap dubte o problema, poseu-vos en contacte amb el departament de suport del DRAC o bé envieu un mail a suport@drac.com

maig 2009