Més d'una dècada desenvolupant projectes a Internet
 
Spam - correu no desitjat
 

< tornar a l'índex de servei tècnic

Des del mes de maig del 2003 i tal i com vàrem anunciar en el seu moment, tots els correus que arriben a les vostres bústies al DRAC passen per un control AntiSpam.

Com funciona el sistema Antispam?
Puc establir la puntuació amb la que un missatge és spam?
On van a parar els missatges marcats com a Spam?
La llista blanca, la llista negra i la llista blanca de receptors
Com activar un filtre al programa de correu electrònic

Alta efectivitat per gestionar l'Spam. Un exemple pràctic.

 

Com funciona el sistema Antispam?


Després de passar el control d'antivirus, cada correu rebut és analitzat automàticament i sense cap mena d'intervenció humana; s'hi apliquen una sèrie de criteris (estructura del missatge, ratio imatges/text, text o HTML, ... ) i com a resultat li és assignada una puntuació.

 

Puc establir la puntuació amb la que un missatge és spam?


El control del sistema Antispam està absolutament a les vostres mans a través del Webmail del DRAC, fent clic a "Opcions" i escollint l'opció "Configuració del filtre de correu no desitjat".
Si fixem a través d'aquesta opció que la puntuació per marcar un correu com a no desitjat és de 5 punts (per exemple), de forma automàtica qualsevol correu que tingui 5 o més punts serà marcat com a spam. Si establiu un valor de puntuació alt (per exemple 100 punts) deixareu el filtre quasi sense efecte.
Recordeu que cal fer clic al damunt de per desar els canvis.

Si voleu desactivar de manera definitiva el sistema Antispam, contacteu amb nosaltres a través de suport@drac.com; indiqueu-nos la vostra adreça i us el desactivarem.

 

On van a parar els missatges marcats com a Spam?


Per defecte tots els missatges marcats com a correu no desitjat van a parar a la carpeta Spam, que és només accessible a través del Webmail. Els correus d'aquesta carpeta més antics de 10 dies s'esborren automàticament.
De totes maneres, podeu configurar quina voleu que sigui la carpeta on es dipositarà l'spam: accediu al webmail, aneu a "Opcions" i escolliu l'opció "Configuració del filtre de correu no desitjat". A l'apartat "Desa el correu no desitjat a" vosaltres mateixos podeu sel·leccionar la carpeta de destí a la que anirà a parar l'spam.
Si escolliu com a magatzem la carpeta "Entrada", llavors tot el correu marcat com a Spam es descarregarà de la mateixa manera que els altres missatges quan hi accediu mitjançant el vostre programa de correu electrònic. Llavors, per separar els missatges marcats com a spam de la resta, podeu configurar-hi el filtre de correu pertinent.

 

La llista blanca, la llista negra i la llista blanca de receptors


  • La llista blanca és una llista d'adreces de correu als missatges de les quals es resten 100 punts. Així per exemple *@exemple.com a la llista blanca vol dir que el sistema restarà 100 punts del total dels mails procedents d'adreces que acabin en @exemple.com.

  • La llista negra és una llista d'adreces de correu als missatges de les quals es sumen 100 punts. Així per exemple *@exemple.com vol dir que tots als missatges procedents d'adreces que acabin en @exemple.com s'hi sumen 100 punts. Afegir automàticament adreçes a la llista negra no resulta de massa ajuda: abans de fer-ho tingueu present que els spammers sovint envien el correu des d'adreçes remitents aleatòries o bé inventades. Com que les llistes accepten escarrassos com * és més recomanable afegir a la llista negra tot un domini que no pas les adreçes d'aquell domini.

  • Llista Blanca de receptors és una llista d'adreces de correu als missatges adreçats a les quals s'hi resten 100 punts. Aquesta opció és útil especialment per a llistes de correu, on els remitents dels missatges son els membres de la llista de correu, però el receptor sempre és la adreça de la llista.

  • Aquestes tres llisten accepten escarrassos com *

 

Com activar un filtre al programa de correu electrònic


  • Creeu una nova regla en funció de les paraules a la capçalera: La capçalera és "X-Spam-Status:", i el seu valor és "Yes" . Així és com l'Antispam marca els missatges com a correu no desitjat. Cal que respecteu majúscules, minúscules i espais a l'hora d'escriure "X-Spam-Status: Yes"
  • Sel·leccioneu com a acció, -per exemple-, que el correu que contingui aquestes paraules a la capçalera sigui dipositat a la carpeta que nosaltres vulguem.

    Nota pel usuaris d'Oulook de Microsoft: Només les darreres versions de Outlook (a partir d'Outlook 2000) permeten activar regles en funció de les capçaleres dels mails. No és possible activar aquest tipus de regles amb Outlook Express 5.x o 6.x o bé Microsoft Outlook 97.
    A banda de que utilitzeu una versió d'Outlook 2000, 2002 o XP i que pogueu fer filtres segons les capçaleres dels correus, us recomanem que feu un cop d'ull a l'apartat Alta efectivitat per gestionar l'Spam. Un exemple pràctic. Si tot i així voleu seguir utilitzant Outlook, podeu trobar al mercat moltes eines específiques per els clients de correu Microsoft, la majoría de pagament.

 

Alta efectivitat per gestionar l'Spam. Un exemple pràctic.


A Suport del DRAC hem agafat les dades d'un parell de bústies nostres que reben molt d'Spam, i les hem configurat a un ordinador amb el client de correu Thunderbird de Mozilla (versió 1.5.0.8 disponible de franc a mozilla.org).

Aquesta versió de Thunderbird incorpora un Control propi del correu brossa que a més permet combinar-se amb les capçaleres dels mails filtrats per l'antispam del DRAC. Després de recollir correu durant tot un dia amb el Thunderbird i el control del correu brossa activat, els resultats han estat els següents:

El llindar de l'antispam l'hem fixat a 5 punts.

Mails rebuts: 1.841
Mails apartats com a SPAM: 1.702
Falsos positius: 0
Falsos negatius: 21

A continuació trobareu un parell de gràfics que us mostraràn com hem activat els Controls de brossa del Thunderbird combinat amb l'Antispam del DRAC per tal d'apartar a una carpeta específica tot l'Spam:

Thunderbird, control del correu brossa
Habilitem el Control de la brossa a "Eines > Controls del correu brossa..."

Establim les propietats del Control de la brossa tal i com mostra la següent captura:

Thunderbird, control del correu brossa

 


* Si teniu cap dubte o problema, poseu-vos en contacte amb el departament de suport del DRAC o bé envieu un mail a suport@drac.com
desembre 2006