Més d'una dècada desenvolupant projectes a Internet
 
Què és l'SPAMHAUS i perquè no
puc enviar correu?

< tornar a l'índex de servei tècnic

 

SPAMHAUS és una base de dades on-line on s'hi enmagatzemen adreçes IP (adreces de connexions a internet) que estàn enviant tràfic no autoritzat a internet, és a dir adreces públiques darrera de les quals hi ha ordinadors infectats amb algún tipus de virus, cuc o troià.

Molts proveïdors de servei, entre ells DRAC telemàtic, utilitzem les llistes negres de l'spamhaus per evitar rebre atacs i brossa de les adreces que hi son enmagatzemades, i així protegir els nostres usuaris de possibles infeccions.

 • Si la adreça de la vostra connexió és fixa o estàtica i apareix registrada a l'spamhaus (ho podeu comprovar aquí: http://spamhaus.org) cal que localitzeu el/s ordinador/s infectats a la xarxa i procediu a la seva neteja. Algunes eines que us resultaràn utils son el vostre antivirus, l'Spybot (http://spybot.info) i el Malware Bytes (http://www.malwarebytes.org/). Ambues son eines gratuites.

  Un cop resolt el problema d'infecció, podeu demanar la retirada de la llista a través de la web d'Spamhaus i aquest enllaç: http://www.spamhaus.org/lookup.lasso. Si us cal la nostra ajuda, feu-nos-ho saber.

 •  
 • Si la adreça de la vostra connexió és dinàmica o variable no és possible saber amb un 100% de seguretat si la xarxa afectada és la vostra. Per tant, el més fàcil és apagar el router d'internet, i mantenir-lo apagat durant un parell de minuts. En reiniciar-lo, amb tota probabilitat, la IP dinàmica que ens serà assignada serà renovada i no constarà a l'Spamhaus.
  Si al cap de poc d'haver fet això, la nostra IP apareix novament llistada, és que molt possiblement tenim un ordinador infectat a la xarxa.
 •  

  * Si teniu cap dubte o problema, poseu-vos en contacte amb el departament de suport del DRAC o bé envieu un mail a suport@drac.com

  novembre 2006